Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Erdei gyümölcsös kölespite, nem csak gluténérzékenyeknek.

fittpharma
2021. 03. 07. 00:00:00

A köles egy szuper alapanyag, könnyen emészthető és magas a rosttartalma is. Ásványi anyagok és nyomelemek közül is sokat tartalmaz, magnéziumot, káliumot, foszfort, mangánt, cinket és vasat. Nem véletlenül az egészségtudatos konyha egyik kedvelt alapanyaga.

Hozzávalók:

150 g köles

4 dl cukrozatlan kókusz vagy mandulatej

100 g cukor vagy annak megfelelő édesítőszer

2 egész tojás

50 ml olaj vagy kókuszolaj

10 g kókuszreszelék

200 g erdei gyümölcs

vaniliakivonat

fél citrom héja

1. A kölest miután átmostad kezd el főzni 1 dl vízben egy csipet sóval.

2. Öntsd hozzá a tejet vagy kókusztejet, és főzd addig alacsony lángon, amíg majdnem elfogy a folyadék.

3. Tedd bele a cukor felét, a vaníliát, a kókuszreszeléket és reszelj bele egy fél citrom héját.

4. Főzd addig alacsony lángon, amíg szinte teljesen meg nem puhul, majd vedd le a tűzről és hagyd kihűlni.

5. Közben az egész tojásokat a maradék cukorral verd habosra.

6. Az olajat keverd bele a langyos kölesbe, majd több részletben a tojásos keveréket is.

7. Keverd bele a gyümölcsöket és töltsd sütőpapírral kibélelt formába.

8.160 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 1 óráig.

9. Várd meg míg langyosra hűl, csak utána tálald!

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek