Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Granola, a hónap kedvence!

Granola, a hónap kedvence!
Az a jó a granolában, hogy csak pár alapanyag kell hozzá és nem tart sokáig az elkészítése sem.

A legfontosabb a zabpehely, ezen kívül bármilyen magból és aszalt gyümölcsből elkészíthető. Én most egy mandulás-aszalt áfonyás verziót próbáltam ki, de mindenki a saját ízlése szerint próbálkozhat vele.

Mandulás-aszalt áfonyás granola

  • 200 g zabpehely
  • 100 g mandula
  • 80 g aszalt áfonya
  • 150 g méz vagy juharszirup
  • fél teáskanál fahéj
  • 2 csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Az összes száraz hozzávalót kimértem egy tálba, majd ráöntöttem a mézet. Alaposan összekevertem, hogy mindenhol átnedvesedjen a zab. Ezért lesz majd ropogós sütés után. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egyenletesen elosztottam, és 150°C-on 30 percig sütöttem. 15 perc után átkevertem egyszer. Miután kihűlt apróra tördeltem és légmentesen záródó üvegbe tettem.

Joghurttal, tejjel vagy valamilyen növényi tejjel egészséges és tápláló reggeli

Készítsd el szeretteid részére karácsonyi ajándéknak.

Ha megkóstolnád, de nincs időd elkészíteni válassz granoláink közül!

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek