Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Izotóniás italok

Testünk körülbelül 60 %-a víz. Növekszik a folyadékigényünk minden olyan esetben, amikor intenzív mozgást végzünk, ilyenkor testünk elsősorban verejtékezéssel hűti a szervezetünket. Verejtékezésnél pedig nemcsak vizet veszítünk, hanem vele együtt ásványi anyagokat is. Ezért sportolás előtt, alatt és után fontos a folyadékpótlásra odafigyelni. A jelentkező folyadék és ásványi anyag hiány pótlására az egyik legalkalmasabb folyadékok az izotóniás italok.

Rendezés:
Nézet:
Raktáron

Az Isostar izotóniás sportitalpor ásványi anyagokat, egyszerű és összetett szénhidrátokat és B1-vitamint tartalmaz frissítő citromos ízben. Az izotóniás összetétele miatt alkalmas a sportolás alatti folyadékegyensúly helyreállítására. A benne lévő Magnézium és Kalcium hozzájárul a megfelelő izomműködéshez.

2.870 Ft (2.260 Ft + ÁFA)
Raktáron

Az Isostar izotóniás sportitalpor ásványi anyagokat, egyszerű és összetett szénhidrátokat és B1-vitamint tartalmaz frissítő grapefruit ízben. Az izotóniás összetétele miatt alkalmas a sportolás alatti folyadékegyensúly helyreállítására. A benne lévő Magnézium és Kalcium hozzájárul a megfelelő izomműködéshez.

2.870 Ft (2.260 Ft + ÁFA)
Előrendelhető

Az Isostar izotóniás sportitalpor ásványi anyagokat, egyszerű és összetett szénhidrátokat és B1-vitamint tartalmaz kellemes narancs ízben. Az izotóniás összetétele miatt alkalmas a sportolás alatti folyadékegyensúly helyreállítására. A benne lévő Magnézium és Kalcium hozzájárul a megfelelő izomműködéshez.

2.870 Ft (2.260 Ft + ÁFA)
Raktáron

Az Isostar Long Energy sportitalpor ásványi anyagokat, egyszerű és összetett szénhidrátokat, C-, E-, B1-vitamint és szelént tartalmaz kellemes narancs ízben. Magas szénhidrát tartalmú, egyszerű és összetett szénhidrátokat is tartalmazó izotóniás mix. 

4.710 Ft (3.709 Ft + ÁFA)
Raktáron

REBARBARA/EPER VITAMIN C + D CINK + BIOTIN

A Vitamin Well Hydrate egy Rebarbara-Eper ízű szénsavmentes, energiaszegény üdítőital hozzáadott B-, D-, E-, C-vitaminokkal, cinkkel és rézzel. Gyümölcscukorral édesített.

500 Ft (394 Ft + ÁFA)
Raktáron

CITROM/LIME VITAMIN B + D MAGNÉZIUM + CINK

A Vitamin Well Reload egy Citrom Lime ízű szénsavmentes, energiaszegény üdítőital hozzáadott B12-, D-, E-vitaminokkal, niacinnal, folsavval, biotinnal, pantoténsavval, magnéziummal, cinkkel és szelénnel. Gyümölcscukorral édesített.

500 Ft (394 Ft + ÁFA)
Raktáron

Az Absolute Live egy ásványvízalapú izotóniás ital vérnarancs ízben, C-, B3-, B5-, B6-, B9-vitaminokkal. Színezékmentes.

310 Ft (244 Ft + ÁFA)
Raktáron

Az Absolute Live grapefruit ízű itala 1500 mg L-karnitint, C-vitamint és Guaranát tartalmaz. Aszpartámmentes.

280 Ft (220 Ft + ÁFA)
Raktáron

Grapefruit ízű izotóniás ital, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Alacsony energia tartalmú. 

310 Ft (244 Ft + ÁFA)
Raktáron

Citrom ízű izotóniás ital, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Alacsony energia tartalmú. 

310 Ft (244 Ft + ÁFA)

Miért érdemes a folyadékpótlásra odafigyelnünk?

A megfelelő teljesítmény eléréséhez a jó hidratáltság is szükséges. Sokan nem is gondolják, de az egyik legfontosabb teljesítményjavító módszer a megfelelő folyadékpótlás! Testünknek 60%-át a víz alkotja. Már kismértékű folyadékhiány is ronthatja a teljesítményt, mivel a szervezetünk egyik legfontosabb hűtőrendszere a verejtékezés. Hőségben testtömegünk 2%-os csökkenése már ronthatja a sportteljesítményt. Verejtékezésnél nemcsak vizet veszítünk, hanem vele együtt ásványi anyagokat is, például Nátriumot, Klorid-iont, Káliumot, Magnéziumot.

Célszerű a terhelés előtti 24 órában odafigyelni a megfelelő folyadékbevitelre, és 1-2 órával a terhelés előtt pedig legalább fél liter folyadékot inni. Sportolás közben ideális folyadékfelvétel: 15-20 percenként legalább 1-2 dl folyadék. Hosszú ideig tartó vagy nagy intenzitású edzés során már nem elegendő csak vizet pótolnunk, ilyenkor már az ásványi anyagok pótlása is szükséges, elkerülve a hiponatrémiát (alacsony nátriumszint a vérben).

Komolyabb folyadékveszteséggel fél óránál rövidebb időtartamú edzés során még nem számolhatunk, ilyenkor a víz még tökéletes a folyadékpótló eszköz.

Kiszáradásra utaló tünetek lehetnek a fejfájás, fáradékonyság, koncentrációzavar. Ha ilyen tüneteket tapasztalunk, érdemes első körben a dehidratációra gondolnunk, és megkezdeni a folyadék visszapótlását.

Mit is jelent az izotóniás ital? Folyadék és só pótlására alkalmas folyadékok, melyeknek az összetétele akkor a legjobb, ha hasonlít a vér normál ozmotikus koncentrációjához, nátrium, kálium és klorid-ionból, a legjobb felszívódás érdekében. Összetevője lehet még különböző felszívódású szénhidrátok: glükóz, fruktóz, maltóz, maltodextrin, melyek energiát szolgáltatnak a szervezetnek.