Leírás
6 tojásos, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes száraztészta
46%-kal csökkentett szénhidráttartalom
Rostban gazdag
Fehérjeforrás
Gluténmentes
Szójamentes
Összetevők: tápiókakeményítő, bambuszrost, teljes tojáslé, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, ivóvíz, kókuszliszt, batátaliszt.
Nyomokban zellert, mustármagot, dióféléket és szulfitokat tartalmazhat.
Átlagos tápérték:
100 g száraztésztában / 100 g kifőtt tésztában*
Energia: 1359 kJ / 326 kcal (453 kJ / 109 kcal)
Zsír: 6,4 g (2,1 g)
amelyből telített zsírsavak: 2,3 g (0,8 g)
Szénhidrát: 39 g (13 g)
amelyből cukrok: 1,2 g (0,4 g)
Rost: 34 g (11 g)
Fehérje: 11 g (3,7 g)
Só: 0,20 g (0,07 g)
Kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Elkészítési javaslatunk:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 8-10 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápértékadatok nem tartalmazzák a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Nettó tömeg: 200 g